@import url("http://www.blogger.com/css/blog_controls.css"); @import url("http://www.blogger.com/dyn-css/authorization.css?blogID=13412170");

четврток, јули 09, 2009

Човек на Жица

Човек на Жица е документарен филм за човекот кој го изврши најуметничкиот криминал на 20-от век.
Филип Петит
е уметник на жица и за жица.
Филип Петит е човекот кој во 1974 година со челичен кабел ги поврза кулите близначки во Њујорк и помина по него два пати без да биде врзан или да користи други помагала.
Неговата приказна е исклучително необична и восхитувачка.Запрашан зошто го стори тоа? Филип вели "Кога ќе видам два портокали јас жонглирам со нив ,кога ќе видам две кули јас одам помеѓу нив"
Во 2008 година документарниот филм ЧОВЕК НА ЖИЦА во кој тој го го раскажува својот подвиг доби и Оскар за најдобар документарен филм.

Comments on "Човек на Жица"

 

post a comment