@import url("http://www.blogger.com/css/blog_controls.css"); @import url("http://www.blogger.com/dyn-css/authorization.css?blogID=13412170");

недела, јули 05, 2009

Живот без Екстремитети-Ник Вујичич

За сите нас што нема да можат да се одлучат дали да продолжат понатаму со било што..........со БИЛО ШТО!!!.
Дали да продолжат со факултет,далли да се запишат на факултет,дали да се запишат на два факултети,дали да соберат храброст и да излезат од своето ментално ропство,дали да продолжат со боди-билдинг,дали да се иселат од дома ,дали да се вратат дома,дали да изнајмат филм од ДВД -тека или да појдат на кино(макар и до скопје)дали да заминат од Македонија,дали да се вратат во Македонија,дали да се вратат од САД,Австралија,Африка ,Европа,дали да заминат во САД ,Австралија,Африка ,Европа,дали да одат на одмор на вториот или првиот крак во Грција или пак во Хрватска.
ЗА СИТЕ!!! Ник Вујичич е пример дека како и да Е,ТРЕБА!
Треба да се продолжи понатаму ,насекаде,да не се запира,да тече ,да се менува,да се движи.Ник Вујичич е роден без екстремитети поради ретко ембрионално нарушување ТЕТРА-АМЕЛИА и досега како основач на организацијата ЖИВОТ БЕЗ ЕКСТРЕМИТЕТИ има одржано мотивациони говори пред повеќе од 2 милиони луѓе на сите континенти.
Се среќава со корпорации,работници,средношколци студенти,обични луѓе зборувајќи за страста и пасијата на животот ,живеењето и вербата.

Comments on "Живот без Екстремитети-Ник Вујичич"

 

post a comment