@import url("http://www.blogger.com/css/blog_controls.css"); @import url("http://www.blogger.com/dyn-css/authorization.css?blogID=13412170");

недела, декември 31, 2006

Срекна Нова 2007


Посакувам и оваа 2007 од утре да биде успешна како и претходната,здравје без лоши мисли и без визи.Нека биде СРЕЌНА

понеделник, декември 04, 2006

Трчање на Разголените


Трчањето на биковите и борбите со бикови често се “оправдани” како дел од културата или традицијата но некои традиции како ропството и злоупотребата на децата за евтина работна сила се лоши и мора да запрат.Некои Шпански градови како Calonge,Tossa De Mar Vilamacolum и La Vajol веќе ги забранија борбите со бикови и таканареченото “трчање на бикови”.
Дали знаевте дека?
-Повеќе од 40 000 бикови годишно се убиваат во Шпанија
-Пред борбата биковите се удираат по главите со вреќи со песок доволно долго за да му ги замата сетилата
-Пред борбата се дрогираат со лаксативи и најмалце три дена се подложени на перманентно удирање по бубрезите и неколку недели пред тоа носат тешки тегови околу вратот
-Биковите се пуштаат во арената со ефектот на заслепување затоа што 48 часа пред тоа се држат во тотален мрак
-Борбите со бикови во Мексико често вклучуваат Novillada борби со штотуку родени бикови каде најголем дел од публиката се деца
-Туристите од USA и UK се најголемите одржувачи на овој бизнис
На овој линк имате готова форма каде можете директно да изразите протест до градоначалникот на Pamplona и Misericordia и да му кажете “Трчањето на Биковите” да биде заменето со “Нудистичко Трчање”
Извор:Running of the Nudes

петок, декември 01, 2006

За "Cookies"

Подесувања за Интернет Експлорер за "Cookies" заштита за исто така Анонимнитe
Подесувања за Firefox За Cookies заштита за оние Анонимните