@import url("http://www.blogger.com/css/blog_controls.css"); @import url("http://www.blogger.com/dyn-css/authorization.css?blogID=13412170");

петок, јули 11, 2008

Pravdata na HAG na Elektricna stolicaУште еднаш се покажа дека правдата и правото не се во взаемна врска,односно дури и се исклучуваат едно со друго.Пресудата со која Јохан Тарчуловски вчера е осуден на 12 години затвор е чиста глупост. Македонија која се бранеше во рамките на институциите е понижена и е понижен целиот правен систем. Судските одлуки не се коментираат ,но денешната пресуда и не заслужува коментар коментар.Денешната пресуда заслужува електрична столица,на која за жал сега седнува македонската правда.Обединетите нации преку Хашкиот трибунал како нивна административна единица уште еднаш ноторно ги прекрши сите процесни и материјални норми и прописи за кои наводно се залага.Политичкиот интерес уште еднаш си го проби својот пат ,но на грбот на Јохан Тарлуловски и Љубе Бошкоски.